Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker HR-generalist, vikariat

Är du nyfiken på Tullverket? Ta då chansen att vikariera hos oss som HR-generalist och upptäck en myndighet som gissningsvis har en större bredd än du anar! Vi erbjuder en självständig och omväxlande roll i ett sammanhang av prestigelöst samarbete med suveräna kollegor. Du tillhör organisatoriskt HR-avdelningen och är en av myndighetens nio HR-generalister, varav två sitter i Stockholm.

Även om gruppen är spridd geografiskt så kommer du uppleva den som nära på så vis att det finns en ständigt pågående dialog och regelbundna möten digitalt. Arbetsklimatet i gruppen är tillitsfullt, lösningsinriktat och hjälpsamt. Du samarbetar också mycket med olika specialister och strateger inom HR liksom med vår supportfunktion. 

Din närmsta chef sitter i Stockholm liksom Tullverkets HR-chef.

Om tjänsten

Som HR-generalist på Tullverket ger du ett verksamhetsnära och uppskattat stöd till chefer i arbetsgivarfrågor och bidrar som partner till att stärka dem i rollen som tydliga arbetsgivare. De chefer du stöttar finns dels inom uppbördsverksamheten där medarbetarna till exempel är tullrevisorer och tillståndshandläggare och i stödfunktioner som exempelvis rättsavdelning, ekonomi och HR.

Du jobbar med olika verksamheter och behöver lyhört hantera en stor variation av frågor. De flesta av cheferna sitter i Stockholm men några också på andra orter. I din roll använder du en bred generell kompetens inom hela HR-området och ger konsultativt stöd i rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, grupputveckling, ledarskap, medarbetarskap, kompetensplanering, rehabilitering, omställning, lönebildning, misskötsamhetsärenden mm. Du behöver gilla att jobba med ”högt som lågt”, vara både operativ och delta i mer strategiska aktiviteter. 

Rekrytering kan periodvis fylla agendan så om du känner dig ”färdig” med rekrytering så är detta inte rollen för dig. Inte heller om du helst vill vara specialist eller strateg. Men är du generalist har du hittat rätt!

Vi söker dig som har:

  • flera års erfarenhet i närtid av brett verksamhetsnära och proaktivt HR-stöd till chefer
  • högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av att ha stöttat chefer i rekrytering
  • god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att ge brett HR-stöd till chefer i statlig verksamhet eller offentlig förvaltning
  • erfarenhet av roll där du stöttat flera olika slags verksamheter
  • erfarenhet av att arbeta med grupper och arbetsklimat
  • erfarenhet av att leda workshops eller facilitera möten
  • erfarenhet av att jobba med strategisk kompetensförsörjning
  • erfarenhet av att genomföra säkerhetssamtal.

Personliga egenskaper

Som person är du:

Ansvarsfull: Du driver självständigt och effektivt ditt arbete framåt. Du väger in myndighetens bästa ur ett helhetsperspektiv i de bedömningar du gör. Du kommer förberedd och gör ditt allra bästa för det mesta.

Stabil/trygg: Att ha ett arbetsgivarperspektiv är du van vid och du vet att det ibland innebär att ge råd och besked som ifrågasätts. Du är lugn och trygg i din yrkesroll och ditt sätt att kommunicera skapar trygghet även hos andra.

Initiativtagande: Du arbetar inte bara efterfrågestyrt utan ser vad som behöver göras och föreslår insatser. Du är kontaktsökande och bjuder in dig själv snarare än att vänta in att andra ska göra det.

Samarbetsförmåga: Du är lyhörd och andra tycker att du är lätt att ha att göra med. Du ser, bekräftar och använder både andras styrkor och dina egna. Du är en god lyssnare men bidrar också med dina tankar.

Analytisk: Du kan se på en fråga utifrån flera perspektiv och göra sakliga bedömningar. Du sätter frågor i ett större sammanhang och drar slutsatser på ett eftertänksamt sätt. När du delger cheferna statistik av olika slag kan du bidra med kloka reflektioner och ibland också utmanande frågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig:

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi tror på lärande av varandra i vardagen och ett hållbart arbetsliv och strävar efter att du som anställd ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. Möjlighet till överenskommelse om flexibel arbetsplats finns i form av tre dagar på kontoret, två dagar hemma.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-433.

Placeringsort: Stockholm, i vårt aktivitetsbaserade kontor på Tegeluddsvägen 100.

Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat på ett år då den ordinarie HR-generalisten kommer vara tjänstledig.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Gabrielle Wahlström, tel. 08-40 500 93. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Svjetlana Buco 011-15 85 44, tel. och för Saco-S, Lena Edehag tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 11 juni. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Vårt arbetsspråk är svenska så skriv brev och cv på svenska.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

 

2023-05-22

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)