Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker verksjurist till enheten för tullrätt

Tullverkets rättsavdelning är ansvarig för rättslig styrning och rättsligt stöd inom Tullverket.

Avdelningen är indelad i fyra enheter: enheten för tullrätt, enheten för fysisk kontroll och straffrätt, enheten för allmän förvaltningsrätt och enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen har idag drygt 50 anställda varav 17 på enheten för tullrätt.

Avdelningen har anställda i Stockholm, Malmö och Göteborg. Avdelningen leds av myndighetens rättschef och varje enhet har en enhetschef. Inom avdelningen finns funktionerna dataskyddsombud samt av regeringen utsett allmänt ombud enligt tullagen.

Enheten för tullrätt är ansvarig för rättslig styrning och stöd på området tullrätt och skatterätt. Enheten har även hand om processföringen i förvaltningsdomstol när myndighetens beslut om tull och skatt överklagas. På enheten finns även Tullverkets dataskyddsombud enligt dataskyddsförordningen placerat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksjurist bidrar du med rättslig styrning och rättsligt stöd till hela Tullverket genom rättsutredningar och muntlig rådgivning. Tullverket bedriver för närvarande en omfattande utvecklingsverksamhet för att digitalisera tullprocessen. I arbetet ingår att medverka som juridisk resurs i utvecklingsverksamheten med rättsliga analyser och ställningstaganden. Härutöver ingår uppgifter såsom upprättande av remissyttranden och arbete med granskning av föreskrifter och andra styrdokument samt att arbeta med att ta fram förslag till lagstiftning. 

Vi söker dig som har:

  • Jur.kand., juristexamen eller motsvarande.
  • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper inom MS Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

  • Tullverkets utbildning genom Tullskolan.
  • Erfarenhet av arbete med tullrätt eller arbete med anknytning till tullagstiftningen eller skattelagstiftningen.
  • Erfarenhet från domstol, Regeringskansliet eller annan myndighet.
  • Erfarenhet av och intresse för arbete i projekt.
  • Erfarenhet att arbeta med EU-rätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och kan lita på din egen förmåga. Du är kreativ, lösningsorienterad, initiativrik och drivs av att hitta välbalanserade lösningar på komplexa frågeställningar. Du förstår och analyserar frågor och problem och gör förnuftiga och rationella bedömningar. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt, kan urskilja det viktiga men samtidigt ha öga för detaljer. Du genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse.

Du kommunicerar klart, tydligt, strukturerat och kan anpassa budskapet utifrån mottagare. Du samarbetar bra med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-257.

Placeringsort: Stockholm, Malmö eller Göteborg.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrundskontroll.

Vi ser gärna interna sökanden med erfarenhet av tullrätt.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Martina Löfstrand, tel. 08-405 02 82. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 och Elisabeth Eriksson, tel. 08-405 00 69, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65 och Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 april 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 400 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

 

2023-03-17

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000