Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker spanare till tullkriminalavdelningen Nord

Tullverkets brottsbekämpning har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Brottsbekämpningsarbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning och arbetet utförs på tre avdelningar: Kontroll, underrättelse och tullkriminalavdelning.

Din arbetsplats blir på tullkriminalavdelningen, enhet Nord, Sundsvall.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket söker spanare som ska utföra målinriktat spaningsarbete inom Tullverkets tullkriminalverksamhet, i första hand i ärenden riktat mot storskalig smuggling och organiserad brottslighet. I arbetet ingår även verkställande av tvångsmedel och visst brottsutredningsarbete. Alla befattningar inom spaningsverksamheten innebär skiftarbete och medför ofta inrikesresor och ibland även utrikesresor. Personal placerad inom spaningsverksamheten är utrustad med tjänstevapen för vilket utbildning krävs. Tullverket tillhandahåller vapenutbildning vid behov.

Vi söker dig som har:

 • Genomförd utbildning inom Tullverket, annan eftergymnasial utbildning eller upparbetad arbetslivserfarenhet som Tullverket bedömer relevant.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet förvärvat de senaste sex åren.
 • Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
 • God förmåga att kommunicera och att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
 • Svenskt körkort, klass B för personbil samt god körvana.

Det är meriterande om du har:

 • Universitets- eller högskolestudier inom t.ex. beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, eller kriminologi/juridik.
 • Genomförd och godkänd konflikthanteringsutbildning inklusive kommunikation, självskydd, OC-spray och batongutbildning.
 • Genomförd och godkänd spaningsutbildning.
 • Genomförd och godkänd vapenutbildning (pistol).
 • Erfarenhet från arbete inom brottsbekämpande myndighet eller motsvarande verksamhet som bedöms relevant för tjänsten.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med spaning inom brottsbekämpande myndighet.

Personliga egenskaper

Du är en stabil och trygg person med en hög integritet och ett högt säkerhetstänkande. Din samarbetsförmåga är god och du bör ha en förmåga att läsa av och hantera olika uppkomna situationer.

Som spanare kommer du att arbeta i en mindre grupp därför är det viktigt att du är genuint intresserad av att arbeta i grupp och att utvecklas tillsammans med övriga medarbetare i gruppen. Du ska även ha förmåga att kunna arbeta självständigt. Du klarar av att arbeta under stressade former där du skall kunna fatta snabba beslut med gott omdöme. I funktionen som spanare krävs dessutom flexibilitet och initiativförmåga samt ett intresse för tekniska hjälpmedel.

Verksamheten är mångskiftande vilket ställer höga krav på att du både är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbete som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-73.

Placeringsort: Sundvall.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Inrikesresor förekommer ofta och ibland även utrikesresor.

Arbetet innebär skifttjänstgöring.

Provanställning 6 månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Erik Börlin, tel. 073-90 14 029 För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 12 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-01-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000