Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker verksamhetsutvecklare till rättsavdelningen

Tullverket är inne i ett omfattande och spännande utvecklingsarbete som innebär förändrade arbetsmetoder, elektroniska lösningar, automatiserade samt standardiserade processer och arbetsmetoder.

Vill du vara med och bidra till att förbättra vårt arbetssätt så att vi blir än mer effektiva i det vi gör? Både att vi gör rätt saker och att vi gör dem på rätt sätt. Då kan detta vara något för dig!

Tullverket söker nu erfaren och engagerad verksamhetsutvecklare med driv, som kan utgöra ett stöd i förändringsarbetet och arbetet med Tullverkets processtyrning. Du kommer organisatoriskt att tillhöra rättsavdelningens enhet för informations- och arkivförvaltning (RIA) och vara placerad i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta som verksamhetsutvecklare med inriktning på processutveckling och förbättringsarbete, vilket bland annat innebär att leda uppdrag.

I ditt arbete kommer fokus främst att vara på verksamhetsutveckling inom program Effektiv Ärendehantering, men rollen är bred och omfattar även att stötta hela Tullverket med din kompetens.

Program Effektiv Ärendehantering handlar om att transformera ärendeprocesser som hanteras i Tullverkets huvuddiarium till ett modernt ärendehanteringssystem. Begreppet transformera betyder här bland annat att analysera, kartlägga, effektivisera och ta fram nya arbetsmetoder i nära samarbete med verksamheten.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att:

 • delta i utvecklingsprojekt för att ta fram verksamhetens behov och krav
 • arbeta med olika verksamhetsutvecklingsmetoder och verktyg
 • delta i, planera, organisera, prioritera och följa upp arbeten
 • analysera och omsätta verksamhetsbehov och krav till lösningar och förbättringar.

Vi söker dig som har:

 • utbildning inom t.ex. samhällsvetenskap, systemvetenskap, pedagogik eller juridik, eller annat som arbetsgivaren bedömer relevant
  relevant erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling
 • aktuell erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare
 • arbetat enligt konceptet ständiga förbättringar
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska
  goda kunskaper i Officepaketet och MS Visio eller liknande it-system för processkartläggning
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta som verksamhetsutvecklare inom offentlig förvaltning
 • erfarenhet av Public 360 eller liknande dokument- och ärendehanteringssystem
 • relevant utbildning eller erfarenhet av mötesteknik, presentationsteknik, verksamhetsmodellering (process- och begreppsmodellering)
 • erfarenhet av kravanalys.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att engagera och leda andra människor mot mål och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en social, kreativ lagspelare som drivs av att lösa kundens behov. Du arbetar med ödmjukhet, utan att du gör avkall på din profession.

Prestigelöshet är en viktig egenskap och du bör tycka om att arbeta i och med grupper. Det är därför viktigt att du är trygg i dig själv, van att leverera och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som detaljer är viktiga.

Tullverkets värdegrund ska ligga som grund i ditt arbete genom helhetssyn, ansvarstagande
och nytänkande. Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-70.

Placeringsort: Stockholm.

Resor kan förekomma inom Sverige.

Rekryteringen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Blomqvist, tel. 08-405 04 27. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverket PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Svjetlana (Lana) Buco tel. 011-15 85 44 och för Saco-S Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-01-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000