Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker handläggare, POP, Stockholm

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I gruppen Personal och operativ planering ingår arbetsuppgifter att löpande planera för schemalagd personal i kontrollgrupperna, planera och utvärdera kontrollgruppers insatser både lokalt och nationellt, hålla ihop planering av utbildningstillfällen för medarbetarna i kontrollverksamheten och vid behov även för medarbetare vid andra enheter i området. I arbete krävs väl fungerande samarbete och dialog med andra enheter inom Tullverket och externa myndigheter.

Vi söker dig som har:

  • Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverket.
  • Har arbetslivserfarenhet inom Tullverkets brottsbekämpningsverksamhet.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
  • Baskunskaper i officepaketet.
  • Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av planeringsarbete, listläggning och arbetstidsbestämmelser.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, målinriktad, har gott omdöme och är initiativrik för att kunna bidra och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du ska ha förmågan att kunna hålla flera olika uppdrag på gång samtidigt då belastningen är stundtals är hög Du har mycket god samarbetsförmåga för att på alla nivåer kunna samverka såväl internt som externt. Vidare är du flexibel och utvecklingsbenägen för att kunna anpassa dig själv efter verksamheten och nya krav. Som person är du strukturerad och har förmågan att prioritera ditt arbete. Du bidrar till delaktighet, engagemang och har stor social kompetens, är öppen, utåtriktad och serviceinriktad. Bra lokalkännedom på Arlanda.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-62.

Placeringsort: Stockholm.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Jonas Larsen, tel. 08-456 56 10. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lana Buco, tel. 011-15 85 44 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 3 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-01-20

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000