Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker trainee till IT avdelningen i Luleå

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 250 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Vill du vara med och utveckla digital samhällsnytta för Sverige?

Under sex månader deltar du i ett traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. För att möjliggöra en så bra introduktion som möjligt hos oss kommer Du tillsammans med övriga traineer att få delta i interna föreläsningar.

Efter introduktionen tar du plats hos din tilltänkta enhet inom organisationen och fortsätter att utvecklas tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i dina framtida arbetsuppgifter, lär känna kollegorna och lär dig om områdets uppdrag. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet och snart är du en i gänget.

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, och din examen får vara högst två år gammal vid anställningstillfället. 

Efter din traineeperiod ser vi att du kommer arbeta hos oss inom ett eller flera av följande områden:

- Kravanalys
- Test
- Verksamhetsutveckling
- Informationshantering
- Infrastruktur, server och operativsystem
- Lagring, backup och databaser
- Nätsäkerhet och datakommunikation
- Dataanalys
- Programmering
- Applikationsplattformar
- IT-säkerhet
- Uppdragsledning

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, en förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation. Du gillar att lära dig nya tekniker, ramverk och utvecklingsmetoder ett exempel på detta kan vara AI och ML. Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Tullverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer och har en förmåga att kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren.

Du får lära dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, den kultur vi eftersträvar och om utveckling och drift av Tullverkets IT-tjänster. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Hos oss har du möjlighet att utveckla dina kunskaper i en coachande och stöttande miljö.

Vi tycker det är viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats som innebär att du arbetar på kontoret och/eller hemifrån med stor flexibilitet för att passa dig, dina kollegor och ditt arbete. Våra anställda har även möjlighet till ett generöst friskvårdsbidrag samt friskvård under arbetstid. Vi vill skapa en miljö där man kan växa inom sin roll och erbjuder därför möjligheter till kompetensutveckling genom interna och externa kurser. Att hela vår IT-avdelning finns samlad i Luleå gör även att man kan fortsätta att utvecklas i olika roller inom organisationen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Inom vissa säkerhets och driftrelaterade områden kan det finnas krav på svenskt medborgarskap.

För mer information och ansökan

Referensnummer: PER 2022-1038.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Tomas Wallbing, 0920-25 97 46, Kristoffer Mörtsell, 0920-26 96 88, eller Kerstin Vennberg 0920-26 97 84. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Robin Lundberg, tel. 0920-25 97 19.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 12 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Vänta inte med att söka då vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningsperioden.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2022-11-16

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000