Tullverket

Lediga jobb

Tullverkets söker gruppchef till uppbördsavdelningen

Vill du ha ett ledande, omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att utveckla och säkerställa Sveriges och EU:s finansiering? Då är jobbet som gruppchef inom Tullverkets uppbördsavdelning något för dig.

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Nu söker vi en person som vill kliva in i rollen som gruppchef. Kanske är du chef redan i dag och vill prova ett nytt område eller så är du nyfiken på att prova rollen som gruppchef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten i din grupp och du fattar löpande olika former av operativa myndighetsbeslut. Du kommer arbeta och samverka nära med övriga gruppchefer både inom enheten samt inom avdelningen för att leda och styra det operativa arbetet för gruppen. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna i din grupp. Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetar- och lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Du har även verksamhets-, förändringslednings-, kommunikationsansvar för de arbetsuppgifter som förekommer på Uppbördsavdelningen. Du ser till att personalens uppgifter löses efter bästa förmåga samt tillser att statistik för verksamhetens genomförande kommer till myndighetens kännedom.

Du kommer att arbeta med att leda en grupp med idag åtta medarbetare som arbetar inom två av Uppbördsavdelningens verksamhetsområden; uppbördsbevakning och tillstånd. Det innebär arbete med Tullverkets operativa uppbördshantering, att säkerställa alla in- och utbetalningar kopplade till Tullverkets operativa handläggning samt beviljande och övervakning.
Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen. Just nu pågår även ett stort utvecklingsarbete av våra ärendehanteringssystem.

Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef för uppbördsenhet nord som också är din närmaste chef. 

Vi söker dig som har:

• Grundläggande utbildning och erfarenhet av arbete inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller chefserfarenhet med personalansvar.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Goda kunskaper inom Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

• Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex , juridik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap.
• Chef- och/eller ledarskapsutbildning.
• Chefserfarenhet med personalansvar inom statlig verksamhet.
• Erfarenhet av liknande arbete inom uppbördsområdet, indrivning, krav eller kreditbedömning.
• Erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring.

Personliga egenskaper

Att vara chef på uppbördsavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet. Du behöver tycka om att ta fram lösningar och utforska vägen framåt. Arbetet kräver att du har förmåga att se helheten i verksamheten och du löser självständigt problem och kan prioritera och fatta beslut utifrån verksamhetens behov. Du är förändringsbenägen och har en god kommunikativ förmåga för att tydliggöra riktningar och ramar. Du leder och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.

Som person är du nyfiken och utmanar dig själv och andra att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera både lärande och innovation. Du har en hög personlig integritet, god självinsikt samt är lugn och trygg i dig själv. Du har en positiv människosyn och tror på att resultat nås genom att samarbeta, motivera och engagera dina medarbetare och kollegor genom ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1029.

Placeringsort: Sundsvall.

Tjänsteresor kan ingå både nationellt och internationellt.

Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Sarah Eklund, tel. 060-67 25 70. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander, tel. 060-67 25 02 och för Saco-S, tel. Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 11 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. Urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

 

2022-11-14

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000