Tullverket

Lediga jobb

Tullverkets rättsavdelning söker en arkivarie (vikariat)

Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och en verksamhet i utveckling? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och söker nu en arkivarie till rättsavdelningen.

Tullverkets rättsavdelning är ansvarig för bl.a. rättslig styrning och rättsligt stöd inom Tullverket. Avdelningen är indelad i fyra enheter: enheten för allmän förvaltningsrätt, enheten för tullrätt, enheten för fysisk kontroll och straffrätt och enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen har idag drygt 50 anställda varav 11 på enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen leds av myndighetens rättschef och varje enhet har en enhetschef.

Tullverket söker nu en arkivarie till enheten för informations- och arkivförvaltning (RIA). Enheten ansvarar för Tullverkets huvudregistratur (verksdiariet), eArkiv och centralarkiv samt ger stöd till Tullverkets personal inom området. Enheten medverkar även med kompetens i utvecklingsprojekt och systemförvaltning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Ordnande och förtecknande enligt verksamhetsbaserad arkivredovisning.
- Ansvara för information och rådgivning i arkivfrågor till Tullverkets personal.
- Utföra gallringsutredningar av analoga och digitala handlingar.
- Planera flytt av arkivhandlingar och verkställa gallring.
- Medverka i arbetet med införande och förvaltning av Tullverkets eArkiv.
- Medverka med arkivariekompetens i utvecklingsprojekt.
- Utreda och ta fram underlag till beslut inom arkivområdet.
- Besvara forskarförfrågningar.

I arbetet ingår även andra förekommande arbetsuppgifter inom arkivområdet. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Nu söker vi dig som har:

• högskoleutbildning med arkivvetenskap 60 hp, 40 p, alternativt högskoleutbildning med arkivvetenskap motsvarande 30 hp, 20 p, inklusive flerårig praktisk erfarenhet av arbete som arkivarie inom offentlig sektor
• gedigen kunskap om arkivlagstiftningen och Riksarkivets föreskrifter
• kunskap om GDPR och personuppgiftsbehandling
• praktisk erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning
• erfarenhet av att informera och ge stöd till medarbetare
• erfarenhet av att genomföra gallringsutredningar av analoga och digitala handlingar
• intresse för it-relaterade arkivfrågor.

Meriterande är om du har:

• erfarenhet av planering och genomförande av arkivflytt
• erfarenhet av kravställning i utvecklingsprojekt.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som arkivarie inom offentlig förvaltning. Du har god samarbetsförmåga och servicekänsla, är noggrann, målinriktad och van att arbeta självständigt liksom att samarbeta i grupp.

Du är utåtriktad och pedagogisk till din läggning och tycker om att informera och ge stöd till medarbetare och handläggare. Du är analytiskt lagd och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du bör även kunna läsa och förstå engelska. I tjänsten kan det förekomma tunga lyft vid arbete i arkivlokal.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-689.

Placeringsort: Stockholm.

Rekryteringen avser ett vikariat på ett år (ev. förlängning) och med tillsättning snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetskontroll kommer att utföras på den som erbjuds tjänsten. Det innebär även att du måste vara svensk medborgare.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Carina Blomqvist, tel. 08-405 04 27. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Svjetlana (Lana) Buco, tel. 011-15 85 44 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4 september 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

 

2022-08-03

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000