Tullverket

Lediga jobb

Tullverkets it-avdelning i Luleå söker UI/UX-designer

Tullverkets it-avdelning i Luleå är norra Sveriges största arbetsgivare inom it, med cirka 240 anställda. Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och delta i utvecklingen inom flera spännande verksamhetsområden. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Vill du vara med och utveckla samhällsviktiga system för Tullverket och bli en av våra nya medarbetare? Vill du lösa spännande uppgifter i ett nytänkande och agilt team? Vill du jobba med den senaste tekniken och samtidigt bidra till ett tryggt och säkert samhälle? Hos oss kan du både hitta jobbet och livskvaliteten som får dig att växa och må bra.

Inom användbarhet och UX-design söker vi dig som är driven och vill vara med och bygga upp vår förmåga inom området. Som UX designer på Tullverkets it-avdelning kommer du ingå i ett team som stödjer övriga utvecklingsteam med att vidareutveckla och förvalta Tullverkets designsystem som baseras på Angular Material. Utöver det kommer ditt uppdrag handla om att ta fram riktlinjer, skapa mockups, prototyper och slutgiltig design på layout och komponenter. Det övergripande syftet för dig handlar om att ensa Tullverkets gränssnitt och validera användarvänligheten av våra digitala tjänster. Tullverket är en organisation under utveckling och förändring och samma sak gäller vårt arbete med användbarhet och UX där det finns stora möjligheter att vara med och forma hur båda dagens och morgondagens arbetssätt ska se ut.

Du har en avslutad utbildning inom UX design/interaktionsdesign eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska är något som känns naturligt för dig. Vi tror att du är en person med öga för det grafiska, är driven och tycker om möjligheten att forma ditt sätt att jobba på och trivs med att samarbeta. Som myndighet har vi ska vi leverera tillgängliga tjänster och ser därför att du har bra koll på tillgänglig design/WCAG. Du kan argumentera för din design och tar välgrundade beslut. Du har grundläggande förståelse för och gillar att arbete med kod eftersom vi arbetar med Angular.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• Relevanta UX-verktyg
• Atlassian Jira
• Workshopledning
• Förändringsledning

Personliga egenskaper

Som person är du driven, nyfiken, kommunikativ och prestigelös. Du är resultatinriktad och har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt. För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vi erbjuder

Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor!

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Systemutvecklingsorganisationen är stor. Det finns många kollegor att lära av och möjlighet till vidareutveckling. Vi är noga med vår kompetens och lägger stor vikt vid kompetensutveckling.

Vi tycker det är viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats som innebär att Du arbetar på kontoret och/eller hemifrån med stor flexibilitet för att passa dig, dina kollegor och ditt arbete. En annan förmån är friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-601.

Placeringsort: Luleå.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med
registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Andreas Nilsson, 0920-25 96 05 eller Marie-Louise Eriksson, 0920-25 97 83. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning på svenska, ska ha inkommit till Tullverket senast den 30:e augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2022-07-01

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000