Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker lokalspecialist (inom byggnadsteknik)

Lokalenheten ingår i Administrationsavdelningen och ansvarar för Tullverkets lokalförsörjningsfrågor. Förhyrningarna består av kontor, specifika verksamhetslokaler samt disposition av fria lokaler. Lokalerna finns geografiskt över hela landet. Enheten styr, stödjer och utför arbetsuppgifter kopplat till anskaffning, förvaltning samt avveckling av lokaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med Tullverkets lokalförsörjning där arbete med byggnadstekniska frågor är en viktig komponent. Arbetet innebär bland annat att utreda, planera och genomföra anskaffningar/förändringar av Tullverkets lokaler. Du kommer främst att arbeta som projektledare i lokalprojekt där du driver lokalförändringen. Din vardag kommer till stor del bestå av att analysera, kravställa, förhandla, beställa, stödja, besiktiga och följa upp i projektets alla skeden.
En viktig del i ditt uppdrag är att tillse lokalernas fysiska skydd och medverka i strategiska vägval.

Du kommer att vara delaktig i framtagande av budgetunderlag, årliga planer för lokalanskaffningar samt vid interna utredningarbeten och normgivningsunderlag. Du kommer ingå i ett engagerat team och i ditt arbete har du ett nära samarbete med andra enheter och avdelningar samt ett stort externt nätverk. Omvärldsbevakning ingår som en naturlig del i arbetet.

Placeringsort är företrädelsevis vid huvudkontoret i Stockholm men placeringsort kan också vara Göteborg eller Malmö. Tullverket har kommit långt i ett digitalt och aktivitetsbaserat arbetssätt vilket bland annat innebär att tjänsten har stor frihet under ansvar samt till viss del är formbar efter den sökandes behov och förutsättningar.

Resor inom Sverige ingår i tjänsten då lokalspecialisterna har nationellt ansvar.

Vi söker dig som har:

• relevant högskoleutbildning med inriktning mot byggnadsteknik eller likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
• minst 5 års erfarenhet av arbete med lokalanskaffning av kommersiella lokaler, fastighetsförvaltning eller liknande.
• erfarenhet av projektledning inom byggentreprenader.
• god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• förmåga att läsa och förstå engelska.
• goda kunskaper inom MX Officepaketet, särskilt Excel och Outlook.
• körkort klass B, samt körvana.
• svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• arbete inom fysiskt skydd.
• byggentreprenader.
• offentlig förvaltning.
• fastighetsekonomi.
• rrojektledarutbildning inom fastighet eller med bygginriktning.
• utbildning inom bygg och fastighet.
• utbildning inom säkerhetsfrågor.
• relevant utbildning med inriktning mot fastighetssektor.

Personliga egenskaper

Som person är du affärsmässig, ansvarsfull och flexibel och du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har förmåga att samordna och tar egna initiativ och tilltalas av att ha ett gemensamt arbetssätt med kollegorna. Du är analytisk, strukturerad, och trivs i rollen som problemlösare. Vi värderar social kompetens högt och är angelägna om att du har lätt för att samverka, skapa och odla kontakter.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-567.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen samt drogtest genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Provanställning 6 månader tillämpas.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tobias Skelander, 08-405 04 65. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, 08-405 00 69 och för Saco-S, Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14 augusti 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2022-06-27

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000