Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker analytiker, uppbörd och restriktion (TDL)

Tullverkets underrättelseenhet i Syd söker nu en analytiker med inriktningen uppbörd och restriktioner. Som analytiker har du en viktig del i att föra underrättelsearbetet framåt. I rollen ingår det att bearbeta, analysera och visualisera data och du kommer att hantera stora informationsmängder. Den data du presenterar används för att inrikta verksamheten.

• Är du redo för en viktig uppgift? Hos oss får du utvecklas och får erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle och du gör skillnad genom att säkerställa korrekt uppbörd och stoppa inflödet av varor som hotar hälsa, miljö och säkerhet.
• Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle?
• Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande och utveckling premieras, med högt i tak och nära till besluten?

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal. Underrättelseavdelningen bedriver verksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket, med inriktning mot uppbörd och restriktioner. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt en enhet för strategisk analys och desk.

Verksamheten har som mål att skapa underlag för att fastställa korrekta tullavgifter, mervärdesskatt, andra skatter och avgifter och att säkerställa att bestämmelser om in- och utförselrestriktioner följs. Endast godkända varor skall passera vår gräns.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du arbetar med att bearbeta, strukturera och analysera kvalitativ och kvantitativ data, som myndigheten sedan använder för att inrikta verksamheten. Som analytiker arbetar du med att analysera stora och komplexa datamängder och ska med strukturerade metoder extrahera information ur strukturerad såväl som ostrukturerad data.

Du bygger lösningar som hjälper organisationen att förstå och agera utifrån sin egna data och för att skapa direkt värde.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor. Dina analyser presenteras och kommuniceras på ett tydligt och pedagogiskt sätt både skriftligen och muntligen. Mottagare av dina analysprodukter är framförallt Tullverkets kontrollerande verksamheter.
Du förväntas jobba nära mottagarna, vilket innebär att du får kännedom om nyttan av de analyser och den data du levererar.

Som analytiker hos oss varierar dina dagar. Du jobbar främst med dataanalys tillsammans med andra eller på egen hand och bidrar också t.ex. i utvecklingsarbetet genom olika uppdrag. Du arbetar tillsammans med din arbetsgrupp i område Syd, med placering i Malmö.

Vidare finns det i den operativa underrättelseverksamheten behov av en välfungerande dialog och nära samarbete med andra funktioner inom Tullverket, samt även externt med både svenska och utländska myndigheter.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på flexibilitet. Myndigheten är också i ständig utveckling och förändring, vilket påverkar vardagen.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi söker dig som har:

• Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden.
• Mycket god erfarenhet av att arbeta med analys och stora mängder data.
• God erfarenhet av databashantering.
• Mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med Power BI.
• Mycket god IT kompetens och kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.
• God förståelse och förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort, klass B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Utbildning i databaser, analysprogram eller informationssystem.
• Arbetserfarenhet från annan myndighet eller liknande organisation.
• Erfarenhet från systemutveckling, maskininlärning, algoritmutveckling, visualisering av data eller kunskap om statistiska metoder.
• Erfarenhet av programmering i ett eller flera språk.
• Ett stort intresse för datadriven analys.
• Erfarenhet från tullverksamhet.
• Erfarenhet av att arbeta i Ibase eller liknande databas
• Kunskap om registerlagstiftning som reglerar personuppgiftshantering.
• Erfarenhet av och kunskap om underrättelsearbete.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt. Du genomför och levererar resultat utifrån överenskommelse och tar ansvar för vad som behöver göras. Du förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt och kommer med förslag och uppfinningsrika lösningar. Du har förmågan att få saker att hända.

Som person ser vi att du uppskattar och bidrar till en god stämning i gruppen; är hänsynsfull, samarbetsvillig, kommunikativ, tolerant, öppen och lyhörd. Vi ser gärna också att du är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar stresstålighet och är effektiv i tidspressade situationer.

Du följer organisationens regler och procedurer, verkställer planer med engagemang och beslutsamhet, uppnår resultat med hög kvalitet, samt arbetar självständigt och är initiativrik, ansvarstagande och litar på din egen förmåga.

Du hanterar förändringar väl eftersom de syftar till utveckling och förbättring.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-511.

Placeringsort: Malmö.

Tjänsten avser ett längre vikariat.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Helena Levin, 040- 661 30 76. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel, 040-661 31 72 och för Saco-S, Cathrine Hobler, 040-661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 7 augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2022-06-13

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000