Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker ITC-tekniker

IT- och Teknikcentrum vid Tullkriminalen ledigförklarar 1 tidsbegränsad anställning som ITC-tekniker.

IT- och Teknikcentrum ansvarar för och utvecklar verksamheten med hemliga tvångsmedel samt annan teknisk inhämtning av information i Tullverkets brottsbekämpande verksamhet.

Inom IT- och Teknikcentrum finns en nationell teknikspaningsresurs med kompetens för avancerad inhämtning och som ska arbeta med utveckling och metodsäkring parallellt med det operativa genomförandet. ITC-teknikerna är placerade i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ITC-tekniker kommer du att arbeta med särskilda spaningsmetoder och IT-system med inriktning mot hemliga tvångsmedel. Arbetsuppgifterna är operativa och händelsestyrda och arbetet sker i nära samarbete med den operativa spaningsverksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår också att förvalta befintligt teknikstöd samt att följa och bidra till utvecklingen inom området ITC-teknik. Arbetsuppgifterna innebär till exempel att designa, installera och anpassa de teknikstöd som verksamheten har behov av. I detta arbete ingår också att ge användarsupport samt att hålla i utbildningar. Som ITC-tekniker blir du delaktig i en centralt sammanhållen nationell ITC-teknik med nationell operativ planering.

Du ska verka för att spaningstekniken används på ett enhetligt och säkert sätt och aktivt delta i den operativa spaningsverksamheten för utvärdering av spaningsmetoder och spaningsteknikens funktion samt användandet av dessa. Du ska verka för en utökad samverkan gällande system, metoder och utrustning mellan myndigheter. Det kan även förekomma att du får planera för- och genomföra utbildningar och kompetensutveckling inom verksamhetsområdet

I perioder kräver verksamheten hög tillgänglighet och du bör med kort varsel kunna verka på annan ort.

Vi söker dig som har:

• Utbildning eller motsvarande kompetens inom Tullverkets brottsbekämpning eller annan brottsbekämpande myndighet.
• Vapenutbildning
• God datorvana.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort, klass B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av spaning, utredning och/eller analys/underrättelse.
• Erfarenhet av operativt projektarbete.
• Tekniska kunskaper av betydelse för arbetsområdet.
• Erfarenhet av arbete med förundersökningar där hemliga tvångsmedel eller annan teknisk inhämtning ingått.
• Erfarenhet av att hålla presentationer och utbildningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är initiativrik, drivande, resultatinriktad och ansvarstagande. Du har god analytisk och strategisk förmåga och intresse att arbeta med metodutveckling. Du har lätt för att samarbeta med andra och du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga.
Arbetet ställer krav på egenskaper som gott omdöme och förmåga att kunna hantera och förhålla dig till integritetskänsliga och sekretessbelagda arbetsmetoder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-437.

Placeringsort: Göteborg.

Tillträde snarast med varaktighet till sista december 2022.

Arbetet innebär skifttjänstgöring och oregelbundna arbetstider.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Andreas Malmqvist, gruppchef ITC Teknik, tel. 040-661 29 71. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25 maj 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-05-12

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000