Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker beslagshandläggare

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket söker en beslagshandläggare till tullkriminalenheten i Väst, med placering i gruppen mängdbrott 2 i Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga ärenden, allt ifrån diarieföring och registrering av ärenden till fysisk hantering av beslagtagna och omhändertagna varor samt uppföljning av domstolsbeslut och destruktion.

Vi söker dig som har:

• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/3/E i: Matematik, Samhällskunskap, Svenska och Engelska.
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• Förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
• God datorvana (Officepaketet eller motsvarande, främst Word och Excel) samt kunna göra arbetsrelaterade sökningar på Internet.
• Körkort lägst klass B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Grundutbildning i Tullverket eller utbildning vid annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.
• Erfarenhet från brottsutredning eller brottsrapportering från brottsbekämpande myndighet.
• Erfarenhet av datorprogram för brottsrapportering.
• Truckkort B.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, serviceinriktad och ansvarstagande. Du har god förmåga att organisera och prioritera, god förmåga att lösa problem när de dyker upp, samt föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vidare har du drivkraft, kan ta egna initiativ, förmågan att kunna agera som en god medarbetare, även vid hög arbetsbelastning. Du har god fysik, då lyft förekommer i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-436.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid tillämpas.

Tillsvidareanställning som börjar med 6 månaders provanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även drogtestas. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Louise Aldeholm, gruppchef Mängdbrottsgrupp 2, tel. 031-63 35 16. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25 maj 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-05-12

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000