Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef för verksamhetsexperter och sakkunniga

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal. Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Om tjänsten

Du kommer att leda en grupp som består av Kontrollavdelningens verksamhetsexperter och sakkunniga med områdesansvar. I arbetet ingår att följa upp och utveckla verksamheten genom att säkerställa att din grupp fungerar väl och levererar goda resultat i linje med mål, strategier och verksamhetsplan. Såväl resurser som verksamhet nyttjas ur ett nationellt perspektiv, vilket innebär ett ansvarsområde som är nationellt och med personal som är placerad på olika platser i landet. Resor är en naturlig del i tjänsten och arbetet ställer stora krav på flexibelt ledarskap och intern samverkan med den övriga verksamheten. I rollen ingår även att upprätthålla god samverkan och företräda Tullverket gentemot andra myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt inom ansvarsområdet.

Som gruppchef har du ett coachande förhållningssätt och förväntas stödja dina medarbetares kontinuerliga utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal samt arbeta med lärande och erfarenhetsutbyte. I chefsuppdraget ingår även att utveckla rutiner, metoder och processer enligt fattade beslut. Som gruppchef ansvarar du också för ledning av arbetsplatsträffar samt för arbetsmiljöarbetet som följer av särskild delegering.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra enhetsstödet i syd, väst eller öst med placeringsort antingen i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du rapporterar till enhetschefen på den ort du är placerad.

Dina medarbetare har expertkunskap med nationellt ansvar inom många områden, bland annat CBRNE, miljöfarligt avfall, restriktioner och lagring.

Vi söker dig som har:

 • Flerårig chefserfarenhet som inneburit att leda och utveckla en verksamhet.
 • Kunskap och erfarenhet av Tullverkets verksamhet.
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
 • Kunskap i Office-paketet.
 • Körkort, B-behörighet.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Tullverkets internationella arbete.
 • Erfarenhet av föreskriftsarbete, policy, råd och normgivning.
 • God förståelse och erfarenhet av hur en myndighet fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning.
 • Ledarskapsutbildning.
 • Erfarenhet av att leda på distans.
 • Erfarenhet av upphandling.
 • Erfarenhet av budgetarbete.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är erfaren, stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är resultatorienterad och brinner för att utveckla både människor och verksamhet genom ett tydligt och coachande ledarskap som skapar engagemang och ansvarstagande. Som person har du mod att fatta beslut, är handlingskraftig och har god förmåga att göra snabba prioriteringar i verksamheten.

Du är stresstålig, flexibel och har lätt för att ställa om när förutsättningar förändras. Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och utmanar dig sig själv och andra i att tänka nytt i syfte att stimulera innovation och kreativitet. Du har ett långsiktigt tänk och en god helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-702.

Placeringsort: Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Sofia Engel, enhetschef kontroll öst 040-661 32 33, Tony Magnusson, enhetschef kontroll väst 031-63 38 02 eller Henrik Sjökvist, enhetschef kontroll syd 040-661 31 81. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1 oktober. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2023-09-26

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)