Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker handläggare teknik och kontrollutrustning till enhetsstöd syd

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställer att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Kontrollavdelning, kontrollenhet syd består av kontrollgrupper som utgår från Malmö, Helsingborg, Ystad, Trelleborg och Karlshamn. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Grupperna ansvarar gemensamt för gränskontroll och tullklarering inom område syds geografiska ansvarsområde. Inom kontrollavdelning syd finns också en planeringsfunktion som ansvarar för den operativa personalplaneringen och samordning gentemot lärandeenheten i utbildningsfrågor.

I rollen som handläggare kommer du att vara en viktig resurs som hanterar intressanta frågeställningar såväl regionalt som nationellt. Du kommer att utgöra ett viktigt stöd till enhetschef samt biträdande enhetschefer i deras arbete med att leda kontrollavdelning syd.

Du kommer organisatoriskt att tillhöra Kontrollavdelningen område Syd.

Om tjänsten

Du kommer aktivt att stötta enhetscheferna i deras dagliga arbete. I din roll som handläggare på enhetsstödet kommer du att arbeta nära enhetsledningen. Du kommer även att bli involverad i det operativa kontrollarbetet genom att delta i möten med andra företag, myndigheter eller avdelningar inom Tullverket, i detta ingår att ha kontakt med andra nordiska länder i syfte att vidareutveckla teknisk utrustning samt även omvärldsbevaka för att hitta ny teknik som kan vara användbar i kontrollverksamhet.

I ditt uppdrag kommer det bl.a. att ingå att samordna och ansvara för operatörsutbildning skanner, utbilda tjänstemän i Kontroll syd i handhavande av vår utrustning med öppen radiografi. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att fram och sammanställa investeringsunderlag till Kontroll syds ledning samt även sammanställa inköp av utrustning dels på årsbasis men även inköp av utrustning som kan köpas in utan nationell upphandling.
Utöver detta så kommer du att vara delaktig i det fortlöpande arbetet med underhåll av befintlig teknisk utrustning och tillse att service genomförs och även skicka utrustning på reparation vid behov.

Enhetsstödet i kontrollavdelning syd har ett brett ansvarsområde och hanterar allt från utbildningsfrågor, aspiranter, lokaler, teknisk utrustning, lagstiftnings och utvecklingsfrågor inom expertområdena tullager, tillfällig lagring, proviantering. Som medarbetare i Enhetsstödet förväntas du gå in och stötta inom de områden där det finns behov. Tjänsten kräver att du har ett öppet förhållningsätt till nya arbetsuppgifter, initiativförmåga och en god samarbetsvilja.

Vi söker dig som har:

 • Tullverkets grundläggande utbildning inom Brottsbekämpningen eller Effektiv Handel eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Operatörsutbildning skanner.
 • Mycket god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel, PowerPoint).

Det är meriterande om du har:

 • Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant t.ex. inom juridik, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, pedagogik, fordon/transport, spedition/logistik, säkerhet/beredskapsarbete eller kriminologi.
 • Erfarenhet av remiss och lagstiftningsarbete.
 • Erfarenhet av förändrings och förbättringsarbete.
 • Erfarenhet av att utveckla metoder och arbetssätt.
 • Vana av att hålla presentationer och agera som lärare.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Erfarenhet av arbete med lokal- och utbildningsfrågor.
 • Tekniskt intresserad.
 • Van att hantera vår tekniska utrustning inkl. mobil skanner.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är resultatinriktad och har fallenhet för problemlösning och analytiskt tänkande. Du arbetar självständigt, eftersträvar och tar egna initiativ till ständiga förbättringar och är en kunskapsresurs för andra. Du är en bra kommunikatör med pedagogisk förmåga såväl i tal som skrift. Du är intresserad av omvärldsfrågor och hur de påverkar vår verksamhet, speciellt gällande ny teknik.

Eftersom arbetet kräver mycket kontakter och dialog med kollegor och andra delar av verksamheten vill vi att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med din omgivning. Arbetet inom Enhetsstödet kan innebära perioder av hög arbetsbelastning och du behöver ha förmåga att prioritera och fokusera på rätt saker.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-699.

Placeringsort: Malmö.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Henrik Sjökvist, tel. 040-661 31 81. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel tel. 040-661 31 72 och för Saco-S, Mats Frånberg, tel. 040-661 34 05.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 1 oktober 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

 

2023-09-04

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)