Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker HR-chef

Söker du ett utvecklande och stimulerande arbete som HR- chef? Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare med erfarenhet av en roll som chef inom HR och erfarenhet av statlig verksamhet.

HR-avdelningen ansvarar för såväl strategiska HR-frågor som operativt stöd till verksamheten inom områden såsom chefs- och kompetensförsörjning, arbetsmiljö, löne- och belöningsfrågor, arbetsrätt och förhandlingar samt Tullverkets utbildningsverksamhet.

Avdelningen består av totalt ca 70 medarbetare och leds av 6 st enhetschefer som rapporterar till HR- chefen. Enheterna består av HR- Generalister, HR-specialister och PA-support, förhandlingsenhet, lärandeenhet, instruktörsenhet och arbetstidsenhet.

Som HR- chef leder du Tullverkets HR-avdelning och du ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Om tjänsten

Som HR-chef har du en given plats i Tullverkets ledningsgrupp där du lyfter och driver HR-frågorna. Du identifierar vilka områden som HR behöver arbeta aktivt med och ser till att de tas framåt. En viktig arbetsuppgift är att tillsammans med övriga i ledningsgruppen hantera övergripande verksamhetsfrågor. Exempel på frågor som kommer att ta en stor del av tiden i anspråk är utvecklings- och förändringsfrågor samt kompetensförsörjningsfrågor.

Vidare ansvarar du för att driva de övergripande HR- processerna inom myndigheten som bidrar till att skapa en attraktiv arbetsgivare, goda ledare och en arbetsmiljö där vi kan nå goda arbetsresultat och en effektiv verksamhet. Du har ett övergripande ansvar för att leda HR-avdelningen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar:

 • Ansvar för den egna verksamhetens mål och resultat och ansvar för ledning och styrning av verksamheten samt övergripande budget- och personalansvar.
 • Leda och utveckla HR ledningsgrupp där underställda chefer ingår och ge dem goda förutsättningar att leda och utveckla sina enheter.
 • Utveckla HR- verksamheten och leda förändringsarbete.
 • Ha god omvärldsorientering och förstå hur omvärlden påverkar Tullverkets verksamhet och agera utifrån det.

Förutom de interna kontakterna har du mycket externa kontakter med bland annat andra statliga myndigheter.

Vi söker dig som har:

 • Flerårig erfarenhet av en roll som chef inom HR i en myndighet, organisation eller större komplex verksamhet.
 • Gedigen erfarenhet av att leda och driva HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå samt erfarenhet att utveckla och driva en effektiv och modern HR organisation.
 • Erfarenhet från chefsbefattning i statlig myndighet och förståelse för hur en myndighet fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning.
 • Akademisk utbildning inom beteendevetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som motsvarande.
 • Ledarskapsutbildning.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
 • Erfarenhet att leda genom underställda chefer.

Det är meriterande om du har:

 • Goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av förhandlingsarbete.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att driva strategiska utvecklingsfrågor inom HR-området och som är en erfaren och trygg ledare. Du är van att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap och du förstår vikten av och har förmågan att skapa engagemang och ansvarstagande hos dina medarbetare.

Som person har du mod att fatta beslut, visar på handlingskraft och styr mot uppsatta mål. Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och du kan utmana dig själv och andra i syfte att stimulera innovation och förändring. Du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.

Vi lägger stor vikt vid ledarskapsförmåga och personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att anställda hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor Som chef har du förtroendearbetstid och som avdelningschef möjlighet till förmånsbil.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-662.

Placeringsort: Stockholm.

Anställningen är en tillsvidareanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning och placeringen i säkerhetsklass kräver att du har svenskt medborgarskap. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

I denna rekryterar samarbetar Tullverket med Source. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, 070-508 03 28 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Bianca Gideback, 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, 040-661 33 och för Saco-S, Katarina Hernhut, 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 oktober. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

 

2023-09-15

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)