Tullverket

Utlämningsmedgivande UTL och CWPR

För att kunna ta emot meddelanden om att varor får lämnas ut från ditt lager behöver du meddelandetjänsten Medgivande om utlämning.

Du som är lagerhavare och själv vill kunna ta emot meddelanden om att varor får lämnas ut från ditt lager behöver meddelandetjänsten Medgivande om utlämning (CWPR). Meddelandet finns både som en system till system-lösning (EDI) och som en e-tjänst. För system till system-lösningen behöver du göra slutprov och koppla aktuella godslokalkoder till det nya meddelandet.

Deklarationer för fri omsättning i det nya importsystemet

Tänk på att dina kunder kan börja lämna deklarationer för fri omsättning i det nya importsystemet från och med den 15 mars till och med den 31 december 2022. Utlämningssedeln UTL skickas endast ut vid deklarationer enligt den äldre lagstiftningen och CWPR skickas ut när ett företag deklarerar enligt den nya lagstiftningen.

Du behöver kunna ta emot både UTL och CWPR till och med år 2025

UTL kommer att finnas kvar fram till att alla nya system finns på plats år 2025. Det innebär att du som lagerhavare behöver kunna ta emot både det nuvarande meddelandet (UTL) och det nya meddelandet (CWPR) under denna period.

E-tjänsten Medgivande om bortförande och utlämning

Information och blanketter för prenumerationstjänster via EDI

Information om slutprov för CWPR

Se vilka meddelanden som genererar UTL, CWPR och TSPR på sidan EDI – Meddelanden och tillstånd

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000