Tullverket

Grundläggande tullkunskap

Kursen vänder sig till dig som inte har någon erfarenhet av tullhantering. Den ger dig de grundläggande kunskaper om import och export som du kan behöva för att starta en verksamhet. Du läser den här kursen på distans.

I den här kursen bekantar du dig med tullrelaterade termer och begrepp, du lär dig var du kan hitta nyttig information och du får träna på att göra enklare import- och exportdeklarationer.

Kursen motsvarar cirka 16 timmars studier.

Kursen består av följande delmoment:

  1. EU och lagstiftning
  2. Tullförfaranden
  3. Klassificering av varor
  4. Frihandel och ursprung
  5. Tullvärde
  6. Export
  7. Import

Kursavgift

2 100 kronor, exklusive moms.

KurstillfällenKursen pågår melkan

Sista datum för anmälan

3 september–23 september

1 september

17 september–7 oktober

15 september

29 september–19 oktober

25 september

21 oktober–12 november

19 oktober

17 november–7 december

13 november

Anmälan

Notera för att kunna anmäla dig måste du först ha ett konto i vår lärplattform. Har du inget konto klicka på knappen Skapa konto när du kommer in på inloggningssidan via länken nedan. Är det mer ett år sedan du logga in behöver du skapa ett nytt konto.

Lärplattform

Bekräftelse

När du har anmält dig kommer du in i kursen direkt och du får även en bekräftelse via epost. Får du inget meddelande titta i din skräppost. Efter att kursen är slut får du en faktura på kursavgiften.

Återbud

Din anmälan är bindande. Om du lämnar återbud senare än 14 dagar före kursstart debiterar vi dig 50 procent av kursavgiften. Om du lämnar återbud mindre än en vecka före kursstart debiterar vi dig hela kursavgiften. Om du har påbörjat kursen debiterar vi hela kursavgiften oavsett om du väljer att fullfölja kursen eller inte.

Sidan uppdaterades: 2020-06-22

Vad är ändrat:4000