Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Türkiye i ursprungsintyg och varucertifikat A.TR.

Handlar du med Turkiet? Då kan det vara bra att känna till att Turkiet har lämnat önskemål om att det nya namnet ”Türkiye” ska användas i ursprungsintyg och varucertifikat A.TR. som upprättas och utfärdas i EU:s medlemsstater.

Turkiet har lämnat en begäran om att EU ska börja använda ”Republiken Türkiye” som det nya officiella namnet på engelska. Även ordet ”Türkiye” kan användas som en kort version av landets namn.

EU:s officiella ståndpunkt är fortfarande under behandling, men näringslivet i EU:s medlemsstater bör känna till Turkiets önskemål att den nya namnformen används i ursprungsintyg och varucertifikat A.TR. som upprättas och utfärdas i EU.

Turkiska myndigheter har försäkrat att turkiska tullkontor kommer att fortsätta att godta ursprungsintyg och varucertifikat från EU med det gamla namnet med tanke på att det behövs tid för att anpassa sig till förändringen.

Turkiet har också informerat EU om att landet har börjat använda ”Türkiye” i ursprungsintyg och varucertifikat A.TR, i stället för som tidigare "Turkey”. EU-kommissionen har uppmanat medlemsländerna att inte neka förmån endast på den grunden.


Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)