Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker en driven och engagerad agil coach

Vill du vara med och stödja Tullverket på dess agila resa och bli en av våra nya medarbetare?

Arbetsbeskrivning

Tullverket genomgår en agil transformation där vi söker engagerade och drivna personer som vill vara med och hjälpa oss. Vi håller just nu på att bygga upp ett metodstöd som ska stötta vår organisation inom agila arbetsmetoder. För att uppnå detta behöver man arbeta med anpassning, införande, uppföljning och utbildning i metoder och modeller. Vid behov kan arbetet även innehålla utveckling och vidareutveckling av metoder.

Utbildning och erfarenhet

Tidigare erfarenhet av arbete som agil coach är inte tvingande utan vi söker personer som kan vara med och bygga upp kompetens under resans gång. Du kommer att bilda ett team med ytterligare en agil coach och tillsammans kommer ni att agera metodstöd till de som arbetar inom Tullverkets utvecklingsprocess.

Du har en eftergymnasial utbildning inom IT eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av agila arbetsmetoder och arbetat som teamledare eller annan ledarroll, inom IT. Att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska är något som känns naturligt för dig och du brinner för att skapa engagemang hos andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• Scrum master
• Atlassian Jira
• Workshopledning
• Förändringsledning

Personliga egenskaper

Vi söker dig, en naturlig ledare, med ett brinnande intresse för agila arbetsmetoder. Du är systematisk i ditt arbetssätt med förmåga att ta initiativ, vara flexibel, se möjligheter och nå resultat. Du har god förmåga att engagera, motivera och leda andra människor mot Tullverkets strategiska mål och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Intresse för människors beteende och ageranden är en fördel. Som person är du en social lagspelare som drivs av att hitta lösningar och genomföra dessa, med ödmjukhet och respektfullhet som viktiga personlighetsdrag. Du är också bekväm i samarbete på distans och nyttjar alla kanaler och verktyg för det. För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vi erbjuder

Tullverket är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor!

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Systemutvecklingsorganisationen är stor. Det finns många kollegor att lära av och möjlighet till vidareutveckling. Vi är noga med vår kompetens och lägger stor vikt vid kompetensutveckling.

Vi tycker det är viktigt med balans i livet och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats som innebär att Du arbetar på kontoret och/eller hemifrån med stor flexibilitet för att passa dig, dina kollegor och ditt arbete. En annan förmån är
friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-600.

Placeringsort: Luleå.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med
registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Andreas Nilsson, 0920-25 96 05 eller Kristoffer Mörtsell, 0920-25 96 88. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 15:e augusti. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2022-07-01

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000