Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef efterkontroll, Uppbörd enhet syd

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Nu söker vi en person som vill kliva in i rollen som gruppchef för en grupp inom verksamhetsområde efterkontroll på uppbördsenhet syd. Kanske är du chef redan i dag och vill prova ett nytt område eller så är du nyfiken på att prova rollen som gruppchef.

Om tjänsten

Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten inom gruppen tillsammans med en chefskollega. Du fattar löpande olika former av myndighetsbeslut. 

Som gruppchef har du ansvar för efterkontroller som medarbetarna genomför. Du ansvarar för alla operativa beslut inklusive beslut om föreläggande att inkomma med handling, alternativt beslut om revision. Dessutom medverkar du i arbetet att planera, utveckla och följa upp verksamheten. I rollen ingår även chefsuppgifter som berör hela efterkontrolls verksamhet.

Arbetet innebär att du deltar i diskussioner med handläggare i aktuella ärenden inom området. En viktig del i arbetet är att samarbeta med andra verksamheter eller enheter i Tullverket. Som chef i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, du ser till hela Tullverket.

Det innebär att:

 • Du leder och utvecklar den operativa verksamheten för att nå uppsatta mål och förväntat resultat i enhetlighet med beslutade processer och strategiska inriktningar (Verksamhetsansvar).
 • Du säkerställer att medarbetare behandlas på ett hållbart och rättssäkert sätt från rekrytering till avslutad anställning (Personalansvar).
 • Du analyserar behov, bedriver verksamheten inom tilldelade budgetramar och säkerställer att resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Du tar fram underlag till budget och prognoser (Budgetansvar).
 • Du skapar förutsättningar för medarbetare att ställa om till förändrade arbetssätt så att förändringen ger avsedd effekt (Förändringsledningsansvar).
 • Du informerar, förankrar och för dialog för att öka kunskap, acceptans och engagemang för prioriterade frågor. Ansvaret sträcker sig nedåt till den egna verksamheten, uppåt till närmsta chef och i sidled till andra verksamheter (Kommunikationsansvar).

Du kommer specifikt att samverka med en annan gruppchef inom efterkontroll på enheten samt att du kommer att ingå i enhetens chefsgrupp.

Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef för uppbördsenhet Syd som också är din närmaste chef.

Vi söker dig som har:

 • Flerårig erfarenhet av arbete inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller chefserfarenhet med personalansvar.
 • Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex juridik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
 • Goda kunskaper inom Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

 • Grundläggande utbildning inom Tullverkets fiskala verksamhet.
 • Tullverkets revisorsutbildning påbyggnad eller motsvarande.
 • Chef- och/eller ledarskapsutbildning.
 • Erfarenhet av arbete som revisor.
 • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom myndighet.
 • Chefserfarenhet.
 • Kännedom om Tullverkets fiskala verksamhet.
 • Vana av förändring-/förbättringsarbete.

Personliga egenskaper

Som person är du har du förmåga att se helheten i verksamheten och att du självständigt och tillsammans med andra löser problem. För att lyckas i rollen är det viktigt att ta initiativ och få saker att hända samt att vara handlingskraftig, prioritera och att fatta beslut. Du har en god kommunikativ förmåga för att tydliggöra riktningar och ramar samtidigt som du skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog. Du har förmåga att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap. Du samarbetar effektivt med andra både inom och utanför avdelningen.

Som person har du en hög personlig integritet, god självinsikt samt är lugn och trygg i dig själv. Du är nyfiken och utmanar både dig själv och andra att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera både lärande och innovation.

Du har en positiv människosyn och tror på att resultat nås genom att samarbeta, motivera och engagera dina medarbetare och kollegor genom ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdeord; ansvarstagande, nytänkande och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-259.

Placeringsort: Malmö.

Resor i tjänsten förekommer.

Genomförande av chefstester kan bli aktuellt under rekryteringsprocessen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Jonas Nilsson, tel. 040–661 3185. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel, tel. 040-661 31 72 och för Saco-S, Mats Frånberg tel. 040-661 34 05.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2 april 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-03-17

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000