Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker verksjurist, vikariat

Tullverkets rättsavdelning är ansvarig för rättslig styrning och rättsligt stöd inom Tullverket och ansvarar bl.a. för Tullverkets föreskrifter och andra styrdokument, remissyttranden, kontakter med Regeringskansliet i frågor om nationell lagstiftning, och frågor av principiell eller väsentlig betydelse avseende tolkning av gällande rätt. Avdelningen hanterar överklaganden till förvaltningsdomstol samt ansvarar för Tullverkets diarium och arkiv.

Avdelningen är indelad i fyra enheter: enheten för tullrätt, enheten för fysisk kontroll och straffrätt, enheten för allmän förvaltningsrätt och enheten för informations- och arkivförvaltning. Avdelningen har i dag drygt 50 anställda som är placerade i Stockholm, Malmö och Göteborg. Avdelningen leds av myndighetens rättschef och varje enhet har en enhetschef. Inom avdelningen finns funktionerna dataskyddsombud samt av regeringen utsett allmänt ombud enligt tullagen.

Enheten för fysisk kontroll och straffrätt är ansvarig för rättslig styrning och stöd inom rättsområdena straffrätt, förbud och restriktioner samt fysisk kontroll. Enheten handlägger också klagomåls- och skadeståndsärenden.
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Kravprofilen avser en visstidsanställning på enheten för fysisk kontroll och straffrätt.
Tjänsten rör rollen som dataskyddsombud (DSO) för det brottsbekämpande området samt till ca. 50 % arbete med klagomål och skadeståndshantering. I det sistnämna kan också ingå arbete med rättsliga analyser och ställningstaganden, remisshantering och granskning av föreskrifter och andra styrdokument.

Vi söker dig som har:

  • Jur.kand. eller juristexamen
  • Erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor
  • Relevant erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
  • Goda kunskaper inom MS Officepaketet
  • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

  • Kurser eller annan utbildning i dataskyddsfrågor
  • Erfarenhet av arbete inom Tullverket
  • Erfarenhet av arbete med EU-rätt
  • Erfarenhet från domstol eller annan myndighet

Personliga egenskaper

Arbetar självständigt, är initiativrik och ansvarstagande
Arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga

Kreativ och lösningsorienterad
Drivs av att hitta välbalanserade lösningar på utmanande frågeställningar

Analys och omdöme
Förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt; gör förnuftiga och rationella bedömningar

Har ett systematiskt arbetssätt och är bra på att prioritera
Har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse

Effektiv kommunikation
Kommunicerar klart, tydligt och strukturerat; talar med auktoritet och övertygelse; genomför effektiva presentationer

God samarbetsförmåga
Samarbetar effektivt med andra; delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information; stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-72

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och som en del i rekryteringsprocessen ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Cecilia Riddselius, tel. 08-405 02 12. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Svjetlana Buco, tel. 011-15 85 44 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

2023-01-24

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000