Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker biträdande chef till ledningscentralen

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Vill du vara med på en utvecklingsresa? Då är jobbet som biträdande chef på Tullverkets ledningscentral något för dig.

Ledningscentralen tillhör organisatoriskt Tullverkets kontrollavdelning men ledningscentralen stöttar hela den händelsestyrda operativa verksamheten. Ledningscentralen har varit i operativ drift i ca ett år. Mycket av verksamheten består i utveckling och förankring av ledningscentralen internt och externt. Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Uppdraget är även att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som biträdande chef kommer du bistå chefen för ledningscentralen i arbetet med att fortsätta att bygga ledningscentralen. Prioriteringarna inför 2023 är följande:

 • Förändringsledning, dvs fortsatt kommunikation om vart ledningscentralen är på väg och varför.
 • Säkerhetsskydd. Lyfta fram åtgärder för att säkerställa en robust, uthållig och driftsäker ledningsplats.
 • Ledningsstödsystem och operativ positionering.

Det övergripande ansvaret för myndighetens chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till Tullverkets uppdrag samt bedriva ett gott ledarskap. Som biträdande chef bistår du chefen för ledningscentralen i dennes uppgifter. Dessa arbetsuppgifter omfattar:

 • Fortsätta bygga upp och utveckla ledningscentralen.
 • Styra, leda och följa upp verksamheten i linje med Tullverkets målbild och verksamhetsplan.
 • Ansvar för verksamhetens mål och resultat samt övergripande budget- och personalansvar.
 • Prioritera vad som ska göras på kort och lång sikt samt anpassa verksamheten till förändrade förutsättningar och behov.
 • Samordna den egna verksamheten i relation till Tullverkets övriga verksamhet.
 • Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt och arbeta för en god arbetsmiljö.

Vi söker dig som har:

 • Genomförd och godkänd gymnasieutbildning.
 • Ledarskapsutbildning.
 • Flera års chefserfarenhet som inneburit att driva förändringsledning och utveckla verksamhet samt ha åstadkommit goda resultat, god förståelse för hur en myndighet fungerar i ledning, styrning organisation och uppföljning.
 • erfarenhet av Tullverkets kontrollverksamhet, hämtad från brottsbekämpning, underrättelse- klareringsverksamhet eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
 • Kunskap i Office-paketet.
 • Körkort, B-behörighet.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi, statsvetenskap, beteendevetenskap eller juridik.
 • Erfarenhet från 24/7 verksamhet.
 • Erfarenhet av att leda andra chefer.
 • Erfarenhet av att bygga upp ledningsstrukturer för operativ ledning och/eller krishantering. Erfarenheten är med fördel baserad på ledningscentral och ledningsstöd.
 • Drivit omfattande förändringsarbete med goda resultat.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är erfaren, stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är resultatorienterad och brinner för att utveckla både människor och verksamhet genom ett tydligt och coachande ledarskap som skapar engagemang och ansvarstagande. Som person har du mod att fatta beslut, är handlingskraftig och har god förmåga att göra snabba prioriteringar i verksamheten.

Du är stresstålig, flexibel och har lätt för att ställa om när förutsättningar förändras. Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och utmanar dig sig själv och andra i att tänka nytt i syfte att stimulera innovation och kreativitet. Du har ett långsiktigt tänk och en god helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-66.

Placeringsort: Stockholm.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av chef Jörgen Larsson, tel. 08-405 01 25. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 08-456 50 86 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 26 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

2023-01-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000