Tullverket

Lediga jobb

Tullverket Luleå söker stabschef till IT-avdelningen

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 250 medarbetare. IT-avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar IT-tjänster som möjliggör Tullverkets samhällsviktiga verksamheter. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Vi söker en stabschef till Tullverkets IT-avdelning. Har du viljan att med energi, helhetssyn, struktur och flexibilitet vara med och utveckla vår IT-avdelning? Då kommer du passa i rollen som ansvarig för IT-staben och dess leveransområden.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat flexibel arbetsplats med möjlighet till visst hemarbete, friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

IT-stabens ansvarsområden innefattar bland annat budget- och verksamhetsplanering, IT-säkerhet, hantering av IT-avtal och programvarulicenser, kontorsservice samt kvalitet- och miljökoordinering.

I uppdraget ingår även att stödja avdelningschefen i olika frågor samt att samordna och koordinera avdelningsgemensamma ärenden och uppdrag.

Som chef säkerställer du bra informationsspridning, genomför arbetsplatsträffar, utvecklings-, planerings- och lönesamtal samt coachning av personal. Du har ansvar för att styra, leda, följa upp och utveckla verksamheten i linje med Tullverkets övergripande uppdrag.

Du ingår i IT-avdelningens ledningsgrupp, där du aktivt bidrar till utveckling av IT-avdelningens arbetssätt och organisation. Som chef, men framförallt ledare, i Tullverket är det viktigt att du är professionell med ett tydligt ledarskap och ett bra medarbetarskap. Dina ledaregenskaper kommer att värderas högt.

Din förmåga att samarbeta och samverka är viktig då stabschefsrollen verkar i olika forum inom Tullverket, IT-avdelningen samt med externa aktörer.

Vi söker dig som har:

• akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som Tullverket kan bedöma likvärdig
• verifierad flerårig erfarenhet som chef, inkl personal-, verksamhets- och budgetansvar
• verifierad mångårig erfarenhet av liknande stabsarbete
• erfarenhet av arbete i ledande roll inom informationssäkerhet/it-säkerhet
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
• svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

• arbete i ledningsgrupp
• Verifierad mångårig erfarenhet från strategisk styrning, planering och uppföljning (verksamhetsstyrning)
• leda förändrings- och utvecklingsarbete
• arbete i offentlig verksamhet
• statliga inköps- och upphandlingsprocessen samt avtal.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt intresse för att leda, samordna och utveckla människor. Din ledarstil är tydlig, utvecklande och coachande. Att kommunicera på ett klart och tydligt sätt är naturligt för dig, i såväl tal som skrift. Du är ödmjuk inför problemställningar samtidigt som du är drivande och har god förmåga att planera och följa upp. Du har förmågan att sätta människan i centrum och skapar därmed förtroende och engagemang bland medarbetare och chefer. Vidare är du initiativrik, flexibel och arbetar med ständiga förbättringar för att nå resultat.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1048.

Placeringsort: Luleå.

Befattningen kräver visst resande nationellt.

Som ett led i tillsättningen kan du komma att genomgå chefstester.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa avdelningschef, Fredrik Lundström, tel. 0920-25 96 75. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Robin Lundberg tel. 0920-25 97 19.

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast den 12 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, vi bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 400 anställda. Generaltulldirektör är Charlotte Svensson.

 

2022-11-21

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000