Tullverket

Informationsträffar

Tullverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar där du får veta mer om vad du bör tänka på om du ska handla med länder utanför EU. 

Under en informationsträff får du grundläggande information om vad du behöver tänka på när du ska börja handla med länder utanför EU. Du får bland annat en inblick i varuklassificering, du får se hur en tulldeklaration är uppbyggd och du får veta mer om olika tillstånd och när du kan behöva dem.

Du får också tillfälle att träffa tullinformatörer från Tullverket som kan ge dig individuell rådgivning för just din situation.

En informationsträff håller på i ungefär 2 timmar.

Prenumerera på information om våra kurser och informationsträffar

Anmäl dig i förväg

Eftersom antalet platser till informationsträffarna är begränsat behöver du anmäla dig i förväg. Därför är det också viktigt att du lämnar återbud senast en arbetsdag i förväg om du inte kan komma.

Anmäl dig

Vi erbjuder informationsträffar på följande tider och platser under 2020:

OrtDatumTid

Göteborg

Inställd


Malmö

Inställd


Stockholm

Inställd

Webbseminarier

Datum

Tid

Tillfälle 6

20 maj

13:00


Informationsträffarna hålls på följande adresser:

Stockholm: Tegeluddsvägen 100, plan 5.

Göteborg: Nordstadstorget 6, 5 trappor. Femmanhuset.

Malmö: Emblas Gränd 2, plan 2. Receptionen.


Webbseminarier

Webbseminarierna hålls på distans och du behöver bara tillgång till en dator med hörlurar med mikrofon för att delta. När du har anmält dig får du en länk till webbseminariet via e-post några dagar före seminariet.

Ta del av informationen när du vill

Du kan även ta del av samma information som ges under en informationsträff i form av en inspelning på svenska eller engelska. Videon är ungefär 45 minuter.

Se videon på svenska:

Du som föredrar engelska

Du som hellre läser och lyssnar på engelska kan se videon Introducing International Trade with countries outside of the European Union:

Starta företag-dagar för dig som ska starta eget

Du som är på gång att starta eget företag kan gå på föreläsningar om att starta företag som Tullverket och ytterligare sex myndigheter håller i.

Läs mer och se datum för Starta företag-dagar.

Uppdaterad: 2020-04-30


4000