Tullverket

Jobba hos oss

Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att göra skillnad i samhället? I så fall är Tullverket något för dig.

Utvecklas med oss

Inom Tullverket arbetar cirka 2 000 medarbetare som alla känner ett stort engagemang och stolthet över sitt arbete. Vi som myndighet strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och att utvecklas i sin yrkesroll.

Gemensamt för alla områden inom Tullverket är att du kommer att vara med och göra skillnad i samhället och bidra till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

Är du intresserad av oss som arbetsgivare eller hur det är att jobba hos oss?

Följ Tullverket på Linkedin.

Följ Tullverket på Instagram.

Har du frågor om våra tjänster eller vår rekrytering?

Mejla pa-support@tullverket.se.

Många olika yrken

I Tullverket finns en rad olika yrkeskategorier representerade. Vår kärnverksamhet består av avdelningarna Brottsbekämpning och Effektiv handel. Du som anställs till vår kärnverksamhet får grundutbildning av oss. Grundutbildningen skiljer sig åt beroende på vilken del av kärnverksamheten som du har fått anställning inom. Under utbildningstiden är du anställd med lön.

Inom Tullverket finns också många anställda som arbetar med att stödja den operativa verksamheten på olika sätt. Det kan vara analytiker, underrättelsehandläggare, kommunikatörer, verksamhetskontrollers, personalvetare, projektledare, verksamhetsutvecklare, upphandlare, systemutvecklare, supporttekniker, jurister, arkivarier och registratorer.

Vi vill ha nöjda medarbetare

Som anställd tycker vi att du ska ha möjligheter till personlig utveckling inom yrkeslivet, till exempel genom att byta arbetsuppgifter och arbetsort. Det gynnar dig som anställd men även Tullverket som arbetsgivare. Vi vill ha nöjda medarbetare eftersom vi är övertygade om att nöjda medarbetare gör ett bättre jobb. Därför är områden som arbetsmiljö, jämställdhet, mångfald och kompetensutveckling viktiga för oss. Vi vill öka vår etniska och kulturella mångfald eftersom vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Vår värdegrund

Inom Tullverket har vi en gemensam värdegrund, som vi tagit fram tillsammans i syfte att stärka vårt arbete ihop. Våra värdegrundsord är helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Läs mer om värdegrunden.

Alla som jobbar statligt omfattas också av den gemensamma värdegrunden för statsanställda. Den är en grundläggande utgångspunkt för din yrkesroll.

Läs mer om den statliga värdegrunden hos Arbetsgivarverket.

Rekrytering

Tullverket rekryterar och utbildar personal efter behov. När nyrekryteringar planeras så informerar vi om det här på vår webbplats och annonserar i relevanta medier. Du som anställs till vår kärnverksamhet får en grundutbildning av oss.

Träffa oss på en mässa!

Kom fram och prata med oss på en mässa, och ta chansen att prata om jobb! Vi kan berätta om oss och om vilka lediga jobb vi har just nu som skulle kunna passa dig.

Vi deltar vid följande mässor i höst:

  • Juristdagarna i Stockholm sports center, 15 oktober 2020 (rättsavdelningen)
  • Framtidsmässan på Luleå universitet, 20 oktober 2020 (it-avdelningen)
  • Kunskap och framtid på Svenska mässan i Göteborg, 19–21 november 2020 (avdelningarna Effektiv handel och Brottsbekämpning)

Sidan uppdaterades: 2020-07-21

Vad är ändrat:4000