Tullverket

Markus, it-arkitekt (it-avdelningen)

Markus är it-arkitekt vilket innebär att han ansvarar för it-arkitekturen som byggs. I sin roll får han vara kreativ och fundera över hur Tullverket kan använda ny teknik som drönare och artificiell intelligens.

Vad innebär ditt arbete?

– Jag jobbar som it-arkitekt på Tullverket och det innebär att ansvara för den it-arkitektur som byggs här. Just nu byggs det mycket it och då är vi it-arkitekter stöd i de pågående utvecklingsprogrammen och vi bidrar främst med en helhetssyn. Det förväntas också att vi omvärldsspanar, deltar i myndighetsnätverk, representerar Tullverket i nationella och internationella sammanhang och att vi är stöd till it-avdelningens ledningsgrupp i framtidsfrågor. Vi tittar även på hur vi kan använda ny teknik, till exempel drönare och artificiell intelligens inom Tullverket.

Varför sökte du till Tullverket?

– Jag började i it-branschen 2004 som systemutvecklare och blev sedan lösningsarkitekt. Jag jobbade på en annan myndighet innan jag började på Tullverket och jag började här eftersom Tullverket hade gott rykte och att det är en it-avdelning som sitter samlad på en ort, vilket underlättar för mig i mitt arbete.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Jag trivs med mitt jobb eftersom jag får utrymme att vara kreativ, arbeta med långsiktiga utmaningar och ny teknik och att jag har så många trevliga kollegor.

Det som är speciellt med Tullverkets it-avdelning är att vi växer men ändå har låg personalomsättning. Det tolkar jag som att it-avdelningen är en populär arbetsgivare där människor väljer att stanna. Jag tycker att det är en trygg arbetsgivare med bra förmåner och att det är en bra kultur där man som individ kan trivas och växa. På Tullverket händer det mycket och myndigheten satsar på digitalisering och innovation.

Något som förvånade dig?

– Det som överraskade mig när jag började på Tullverket är att det är så mycket på gång inom myndigheten och att alla är så positivt inställda till förändring.

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Språklig justering

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du kontakta oss via ett webbformulär, e-post eller telefon.
4000