Tullverket

2017-03-30

Nyhet

Webbseminarier – digitala dialogforum

Tullverket kan nu erbjuda dialogmöten som seminarier och informationsträffar digitalt, i form av webbseminarier.

Vi kan numera erbjuda dialogforum på ett mer flexibelt sätt. Oavsett var i landet deltagarna finns kan de delta i våra digitala möten. Ambitionen är att merparten möten så småningom ska hållas digitalt.

Ett webbseminarium kan vara ett möte där alla deltagare är aktiva, en ensidig presentation av information som varvas med dialog i mindre grupper eller regelrätta informationsmöten där Tullverket informerar och deltagarna kan ställa frågor via en chatt. Vi har möjlighet att styra vem eller vilka som deltar genom att anordna webbseminarier som är öppna för alla eller seminarier som deltagarna bara kan nå via en inbjudan.

Vi har redan genomfört ett par webbseminarier: ett möte med systemleverantörer och ett informationsmöte som handlade om slutanvändning.

– Vi kan konstatera att webbseminarier är ett bra komplement för oss när vi för dialoger med externa aktörer. Det här är något som vi framöver kommer att kunna använda vid till exempel möten med externa referensgrupper. Sverige är ett land med långa avstånd och webbseminarier ger oss förutsättningar att föra dialoger och informera företag i hela landet på ett mer effektivt sätt än genom enbart fysiska möten, säger Tullverkets kommunikationschef Anette Malmberg.

Den 19 respektive den 26 april klockan 13–15 kan du lära dig mer om det nya tullagerförfarandet i ett webbseminarium. Den 19 april riktar vi oss speciellt till dig som är tullombud. Den 26 april riktar vi oss till alla övriga aktörer. I webbseminariet kan du passa på att ställa frågor via en chatt.

Läs mer om webbseminarium om tullager och se andra webbseminarium i efterhand

Uppdaterad: 2017-03-30