Tullverket

Publicerad: 2018-05-22

Nyhet

Viktig information till dig som har tillstånd till betalningsanstånd och förenklad deklaration

Tullverket kommer inom kort att flytta över alla tillstånd till betalningsanstånd och förenklad deklaration till det EU-gemensamma Systemet för tullbeslut. För att du därefter ska kunna hantera tillstånden behöver du tillgång till Tullverkets e‑tjänster.

Under hösten kommer Tullverket att börja flytta över tillstånd till det EU-gemensamma Systemet för tullbeslut, CDS. Vi kommer att börja med tillståndstyperna betalningsanstånd och förenklad deklaration. Längre fram kommer även andra tillståndstyper att flyttas över.

När ditt tillstånd har flyttats kommer du att hitta det i Systemet för tullbeslut, på den sida som är knuten till ditt företags Eori-nummer. Om du därefter behöver återkalla eller ändra ditt tillstånd gör du det i systemet. Det är även där vi skickar meddelanden till dig om ditt tillstånd, till exempel om tillståndet har blivit återkallat.

För att kunna logga in i Systemet för tullbeslut behöver du tillgång till Tullverkets e‑tjänster. Om du inte redan har det rekommenderar vi att du ansöker om det så snart som möjligt.

Ansök om tillgång till Tullverkets e‑tjänster

Läs om Systemet för tullbeslut

Uppdaterad: 2019-10-25