Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Tekniska specifikationer för importsystemet för standardtulldeklarationer

Nu kan du ta del av tekniska specifikationer och en deklarationshandledning för Tullverkets nya system för standardtulldeklarationer.

Under våren 2022 införs den första delen av det nya importsystemet för standardtulldeklarationer. Senast utgången av 2022 ska samtliga aktörer ha gått över till denna första del.

Allteftersom vi vet mer fyller vi på med information på webbplatsen. Nu kan du ta del av tekniska specifikationer och en deklarationshandledning.

Du som är lagerinnehavare kan redan nu förbereda dig genom att se till att göra slutprov för meddelandet Medgivande om bortförande eller utlämning (CWPR/TSPR). Meddelandet finns både som en system-till-systemlösning och som en e-tjänst. För system-till-systemlösningen behöver du koppla befintliga godslokalkoder till det aktuella meddelandet.

Läs mer om förändringarna.

Tekniska specifikationer

Deklarationshandledning

EDI – slutprov för uppgiftslämnare


Bakgrund

Dagens tullhantering vid import behöver anpassas till EU-lagstiftningens krav på att tullhantering sa ske digitalt. Tullverket har därför påbörjat arbetet med att ta fram en ny importprocess. Under våren 2022 införs den första delen av det nya importsystemet för standardtulldeklaration. Senast utgången av 2022 ska samtliga aktörer ha gått över till denna första del.

Det är viktigt att du förbereder dig och tar ställning till hur ditt företag framöver vill lämna standardtulldeklarationer till Tullverket. Behöver ni till exempel uppdatera eller anskaffa en system-till-systemlösning, eller kommer ni i stället att använda Tullverkets e-tjänst eller ta hjälp av ett ombud?


Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.

4000