Tullverket

Publicerad:

Nyhet

Systemet för tullbeslut uppdateras

En ny version av Systemet för tullbeslut, CDS, kommer att driftsättas den 29 juni. Du som brukar logga in i systemet kan då uppleva att det ser något annorlunda ut. Du kommer också att kunna registrera en e-postadress för att få aviseringar när du får något meddelande i systemet.

Systemet för tullbeslut (Customs Decisions System, CDS) är ett EU-gemensamt system där du ansöker om, återkallar och ändrar tillstånd. Tillståndshanteringen och all kommunikation med Tullverket sker digitalt. Systemet används för nyansökningar, återkallelser och ändringar av tillstånd, samt för att läsa och svara på meddelanden om tillstånd.

Systemet används i dagsläget för tillstånd till betalningsanstånd (DPO), förenklad deklaration (SDE) eller reguljär fartygslinje (RSS). På sikt kommer även fler tillstånd att hanteras där.

Ny version

En ny version av CDS driftsätts den 29 juni. Du kan då uppleva att det ser lite annorlunda ut, men i stort sett kommer det att fungera som tidigare. Du kommer att hitta uppdaterat användarstöd på vår webbplats.

När den nya versionen har driftsatts kommer du också att kunna registrera din e‑postadress i Systemet för tullbeslut. På det viset missar du inga viktiga meddelanden om ditt tillstånd.

Ansök om Tullverkets e-tjänster

För att kunna hantera dina tillstånd i Systemet för tullbeslut måste du dels ha tillgång till Tullverkets e‑tjänster, dels behörighet till Systemet för tullbeslut. Om du inte redan har tillgång till e‑tjänsterna och behörighet till Systemet för tullbeslut, rekommenderar vi att du skaffar det så snart som möjligt.

Läs mer om Tullverkets e-tjänster.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)