Tullverket

Publicerad:

Nyhet

All kommunikation som rör AEO- tillstånden sker via EU Customs Trader Portal

All kommunikation mellan dig och Tullverket vad gäller AEO-tillstånd sker från och med den 16 december digitalt via EU-portalen, EU Customs Trader Portal (Systemet för godkänd ekonomisk aktör). Detta gäller alltså även dig som sedan tidigare har ett AEO- tillstånd, inte bara nya ansökningar. Du måste registrera din e-postadress i EU- portalen för att kunna få notifieringar om meddelanden.

All kommunikation sker numera via systemet. Det kan till exempel handla om förändringar som berör ditt AEO-tillstånd som du vill meddela Tullverket, eller att Tullverket meddelar dig om åtgärder från vår sida angående tillståndet.

När du loggat in i systemet behöver du gå in i din användarprofil och ange din e-postadress. Detta är viktigt att göra för om det händer något med ansökan eller giltiga beslut så får du en notifiering i
e-posten.

Läs om Godkänd ekonomisk aktör, AEO.

Du måste ha tillgång till Tullverkets e- tjänster

För att kunna komma åt systemet i EU-portalen behöver du ha tillgång till Tullverkets
e-tjänster.

Företag eller ombud som ansöker om tillgång till Tullverkets e-tjänster ska ange en behörighetsadministratör som sedan kan gå in och lägga till de användare som finns i företaget.

Ansök om tillgång till Tullverkets e-tjänster.

Sidan uppdaterades:

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)