Tullverket

Lediga jobb

Tullverket i Stockholm söker it-tekniker/it-samordnare

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. För dig som strävar efter att uppnå nya mål i din kunskap och kompetens är Tullverket en självklar arbetsgivare som stöttar sina medarbetare framåt.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag samt goda semester- och pensionsvillkor.

Är du intresserad av it, teknik och service - och dessutom vill ingå i en arbetsgrupp där vi ställer upp för varandra - då ska du söka den här tjänsten!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är underhåll, felsökning, felanmälan, användarsupport, leverantörskontakter, beställningar/inköp, installation av hårdvara/mjukvara för olika typer av klientenheter som t ex stationär/bärbar dator, mobiltelefoner, skrivare, konferensutrustning, video, datatillbehör och annan teknisk utrustning. Vi arbetar med Microsoft Windows, Outlook, Skype.

Arbetet utförs både i kontorsmiljö och på våra övriga platser där Tullverket bedriver verksamhet, t ex flygplatser, hamnar och färjeterminaler.

Arbetsuppgifterna utför du enskilt och/eller med kollegor i en liten arbetsgrupp med både killar och tjejer. Du har dagliga kontakter med Tullverkets anställda som du ger support och service till, både på plats och via mail/telefon. I arbetet ingår även samarbete med IT-support och driftspersonal i Luleå, samt med kollegor i andra regioner i Sverige.

Grundläggande krav:

• Genomförd gymnasieutbildning inom IT, teknik eller motsvarande.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter eller motsvarande. Kunskaperna ska vara förvärvade under de senaste fem åren.
• Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.
• Goda kunskaper i att läsa och förstå engelsk text.
• Svenskt körkort, lägst klass B för personbil och erfarenhet av bilkörning i stadstrafik.
• God fysik för arbete i arbetsmiljöer med olika förutsättningar, t ex flytt av teknisk utrustning, tunga lyft, trånga utrymmen.

Meriterande erfarenheter

• Erfarenhet av arbete i statlig myndighet eller offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper

• Mycket god förmåga till service och problemlösning för att lösa ärenden av varierande svårighetsgrad.
• Nyfiken, engagerad och initiativrik med erfarenhet och stort intresse för dagens och framtidens teknik.
• Vilja att hela tiden utvecklas som person och att utveckla och förbättra verksamheten.
• Ansvarstagande med stor förståelse för höga krav på säkerhet och sekretess.
• Kunna agera flexibelt och snabbt då verksamheten i hög grad är händelsestyrd.
• En lagspelare som ställer upp för kollegor, aktivt bidrar till gott arbetsklimat, delar med sig av kunskaper och tar delat ansvar för gruppens arbete.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för rollen, då vi är måna om att du ska känna att du har landat rätt när du börjar hos oss.

Övrigt:

Referensnummer: PER 2022-629.

Placeringsort Stockholm. Ordinarie arbetsplats på Tegeluddsvägen 100.

Bilkörning med tjänstebil ingår i tjänsten, både i Stockholm och till orter i regionen; bland annat Arlanda, Bromma, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Västerås och Örebro. Resor till andra orter i Sverige kan förekomma. Resor kan innebära övernattning på annan ort.

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. Övertid kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef, Ulrika Nuldén tel. 0920-25 97 58. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Eva Rutberg, tel. 0920-25 96 39.

Då förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, vill vi att du skickar in en ansökan skriven på svenska.

Din ansökan ska ha inkommit till Tullverket senast 1 september 2022.
Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan. 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

2022-07-08

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.
Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.
4000