Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker gruppchef, operativ underrättelse

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom en brottsbekämpande underrättelseverksamhet? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Vi söker nu en gruppchef som ska ansvara för gruppen underrättelse brott i Malmö.

Om tjänsten

I jobbet som gruppchef underrättelse brott kommer du att vara en av två gruppchefer som ansvarar för handläggarna inom brottsgruppen. Du kommer inom ditt verksamhetsområde att få arbeta med grova smugglingsbrott och samverka mycket med kontrollenheten och polismyndigheten. Inom arbetsområdet sker mycket utveckling. Ditt arbete sker i nära samverkan och dialog med gruppchefer och medarbetare på hela underrättelseavdelningen.

Som gruppchef för operativ underrättelse ska du fördela och leda arbetet som gruppen ansvarar för. Du har även tät samverkan med underrättelseledare. Du förväntas ta initiativ till att utveckla samverkan och metod. I rollen kan även ingå att såväl leda uppdrag och deltaga i utvecklingsprojekt.

Tillsammans med övriga gruppchefer och enhetschefen ansvarar du för enhetens samverkan internt och externt. Som gruppchef ansvarar du även för att arbetet på gruppen bedrivs i linje med Tullverkets värdegrund det vill säga utifrån helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Det övergripande ansvaret för myndighetens chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till Tullverkets uppdrag samt bedriva ett gott ledarskap. Som gruppchef har du ansvar för att informera, förankra och involvera medarbetarna för att öka kunskap, förståelse, acceptans och engagemang för verksamhetens mål, resultat och prioriterade frågor. Som chef är det viktigt att du har förmåga att utveckla verksamheten, och i rollen kommer du att driva förändringsarbete, jobba med aktiva prioriteringar och leda i förändring.

Såväl resurser som verksamhet nyttjas ur ett nationellt perspektiv vilket ställer stora krav på flexibelt ledarskap och intern samverkan med övriga chefer. Du arbetsleds av enhetschef på underrättelseenhet syd.

Vi söker dig som har:

 • Grundläggande utbildning inom Tullverket eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Erfarenhet av arbete inom underrättelsetjänst på Tullverket eller Polismyndigheten.
 • Erfarenhet av verksamhetsledning.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
 • Goda kunskaper inom Officepaketet.
 • Svenskt körkort, klass B för personbil.
 • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • Akademisk eller eftergymnasial utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, kriminologi eller juridik.
 • Chefs-/ledarskapsutbildning.
 • Erfarenhet av chefsarbete med personalansvar.
 • Erfarenhet av arbete med databashantering.
 • Erfarenhet av att bearbeta stora informationsmängder.
 • Erfarenhet av att arbeta internationellt.

Personliga egenskaper

Som person är du ambitiös och strategisk och har förmågan att omsätta visioner till en fungerande strategi. Du fokuserar på resultatet och ser potentiella risker och följer upp de ekonomiska följderna av satta aktiviteter. Gruppen du ansvarar för ger du en tydlig känsla av riktning samt motiverar och samordnar så att målen nås genom konstruktivt samarbete. Som ledare behöver du ha förmågan att kommunicera klart, tydligt och strukturerat. Vi förutsätter att du i din roll har en hög riskmedvetenhet och förmåga till riskhantering.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-669.

Placeringsort: Malmö.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Tullverkettillämpar även tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Som ett led i tillsättningen kommer du att genomgå Tullverkets chefstest.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Johan Arvidsson Wemmert, tel. 040-661 30 30. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Eva Gundel, tel. 040-661 31 72 och för Saco-S, Mats Frånberg, tel. 040-661 34 05.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 september 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

2023-09-07

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)