Tullverket

Webbseminarier

Ta del av olika webbseminarier och lär dig mer om tullproceduren och om att handla med andra länder.

Webbseminarium: Tillstånd till samlad garanti

Den 5 september mellan klockan 10-11 kan du lära dig mer om tillståndet till samlad garanti. I webbseminariet kan du passa på att ställa frågor via en chatt.

Det enda du behöver för att kunna delta är en dator och högtalare eller hörlurar. Testa gärna tekniken före seminiariet.

Kontrollera att tekniken fungerar med Adobes startguide

Webbseminariet är kostnadsfritt och du kan även se det i efterhand. Du kan ansluta till seminariet strax före klockan 10. Anslut som "gäst". Skriv ditt företags och ditt namn i inloggningsrutan, som "Företagsnamn, Förnamn Efternamn". Då släpps du in till seminariet.

Anslut till Tullverkets webbseminarium om samlad garanti

Om du har problem att komma in på seminariet kan du mejla webbsam.support@tullverket.se

Vad är samlad garanti?

Lagstiftningen ställer vid flertalet händelser krav på att en garanti ställs. Det gäller exempelvis vid aktiv förädling och tullager. En garanti kan gälla en enstaka händelse, men du kan också ställa en samlad garanti för två eller flera händelser, deklarationer eller förfaranden. För att få använda en samlad garanti måste du ha tillstånd.

Under webbseminariet kommer vi gå igenom den lagstiftning som reglerar, villkoren för och få tillståndet, hur man räknar ut referensbelopp, möjlighet att få nedsättning och de undantag som finns. Vi kommer även gå igenom vad för dokumentation du ska kunna visa vid ansökan. 
 
Läs mer om garanti och tillstånd till samlad garanti.

Webbseminarium: Tullager

Den 1 maj 2016 förändrades tullagerförfarandet i Sverige. Förändringen innebär bland annat att du lämnar uppgifter elektroniskt vid hänförande, hantering och uttag från tullager. Du kan lämna tullagerdeklarationer via system-till-system och på webben.

Det nuvarande tillståndet till tullager har ersatts av tillståndet "drift av anläggning för lagring i tullager". Det är även obligatoriskt att ha tillstånd till samlad garanti.

Den 27 april 2017 höll Tullverket ett webbseminarium om det nya tullagerförfarandet.

Se webbseminariet Tullager

Webbseminarium: Slutanvändning

Om den vara som du importerar ska användas för ett särskilt ändamål eller inte tillverkas i tillräckligt stor omfattning inom EU kan du ansöka om tillstånd till slutanvändning. Det kan ge dig tullnedsättning eller tullbefrielse. Den 7 mars 2017 höll Tullverket ett webbseminarium om slutanvändning.

Se webbseminariet Slutanvändning.

Webbseminarium: Affärer utomlands

Via myndighetssamarbetet Verksamt.se kan du delta i webbseminarier eller se inspelade seminarier om import och export. Tullverket berättar i sitt delseminarium ”Handel med länder utanför EU” om vad du bör tänka på när du ska börja importera eller exportera, och flera andra myndigheter berättar bland annat om beskattning vid import och export, varumärkesskydd och patent i andra länder.

Se webbseminariet Affärer utomlands hos Verksamt.se

Webbseminarium: Starta företag

Via myndighetssamarbetet Verksamt.se kan du delta i webbseminarier och se inspelade seminarier om att starta företag. Tullverket berättar tillsammans med Skatteverket i sitt delseminarium ”Skatter och tullavgifter” bland annat om hur du ska redovisa tullavgifter, och flera myndigheter berättar mer om vad du bör tänka på när du startar ett eget företag.

Se webbseminariet Starta företag hos Verksamt.se


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärUppdaterad: 2017-08-18