Tullverket

2017-01-10

Nyhet

Behörighetsadministrationen för Tullverkets e-tjänster förenklas

Från och med 17 januari kan ditt företag självt sköta hela behörighetsadministrationen till Tullverkets tjänster. Det innebär att den som är utsedd behörighetsadministratör kan lägga till och ta bort användare  och deras tillgång till tjänster inklusive behörighetsadministratörer.

Den 17 januari får tullverket.se ett nytt utseende och i samband med detta görs en rad förbättringar i våra e-tjänster

Ny portal för tjänsterna

Mina sidor kommer att försvinna men alla tjänster kommer att finnas kvar. Du som haft tillgång till Mina sidor kommer att hitta dina samlade tjänster på den nya portalen Tjänster för företag.

Inloggningen förbättras

Det kommer att bli möjligt att logga in med BankID. Den som vill kommer fortfarande att kunna logga in med sms-kod, precis som idag.

Behörighetsadministrationen förenklas

Företagets behörighetsadministratör behöver inte längre kontakta Tullverket för att lägga till eller ta bort användare eller ge medarbetare tillgång till tjänster. Det görs framöver i den nya tjänsten Behörigheter på tullverket.se. Precis som tidigare måste företag som inte tidigare har tillgång till Tullverkets tjänster ansöka om det på blankett med firmatecknares underskrift.

I och med detta är företaget ansvarigt för att det är rätt medarbetare som har behörighet. Se över era behörigheter så att medarbetare har rätt behörighet. Kom också ihåg att ta bort medarbetare som slutar eller av annan anledning inte ska ha behörighet som användare till Tullverkets tjänster. Se till att ni har rätt antal behörighetsadministratörer så att er behörighetsadministration fungerar även vid sjukdom och liknande situationer.

Har ditt företag sedan tidigare inte tillgång till Tullverkets e-tjänster?

Du som idag deklarerar i Tid men inte har tillgång till Tullverkets övriga tjänster kan vinna mycket på att skaffa en inloggning. Tjänsterna ger dig som företagare bättre överblick över dina tullärenden samtidigt som kontakten med Tullverket blir enklare. Med tjänsterna kan du när som helst på dygnet få tillgång till information om aktuella tullärenden och tillstånd.