Tullverket

Lediga jobb

Tullverket söker Tullinspektör Röd punkt, Arlanda

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Kontrollavdelningens grupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet. Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut.

Tullverket söker nu medarbetare till Röd punkt Arlanda.

Om tjänsten

Röd punkt är en klareringsexpedition som ligger i tullfiltren på flygplatsen (Terminal 5 och 2 samt transittullfilter). Dessa expeditioner hanterar till stor del kontroller av sällskapsdjur, jaktvapen, import och exportdeklarationer inklusive ATA-carneter samt export verifierar gods för resenärer som begär att få tillbaka moms på inköpta varor. På Röd punkt måste man kunna arbeta självständigt, ta snabba beslut och kunna hantera udda situationer som kan inträffa i resenärsflödet. Man måste kunna hantera perioder med hög belastning men också vara beredd på och kunna prestera under lågintensiva perioder. Man tillhör en yttre kontrollgrupp där man dessutom gör andra typer av fysiska kontroller i såväl flyg- som andra flöden.

Arbetet innebär skifttjänstgöring och du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Som tulltjänsteman på kontrollavdelningen arbetar du uniformerad och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord.

Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Vi söker dig som har:

• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning från Tullverkets inre eller yttre kontrollverksamhet.
• Aktuell arbetslivserfarenhet inom Tullverkets kontrollverksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Goda kunskaper i Tullverkets förekommande datasystem.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:

• Genomförd och godkänd utbildning i självskydd/OC/Batong.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, målinriktad, har gott omdöme och är initiativrik för att kunna bidra och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har mycket god samarbetsförmåga för att på alla nivåer kunna samverka såväl internt som externt. Vidare är du flexibel och utvecklingsbenägen för att kunna anpassa dig själv efter verksamheten och nya krav. Som person är du strukturerad och har förmågan att prioritera ditt arbete. Du bidrar till delaktighet, engagemang och har stor social kompetens, är öppen, utåtriktad och serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-09759.

Placeringsort: Arlanda.

Slutkandidat behöver genomgå utbildning i självskydd/OC/Batong med godkänt resultat innan tjänstgöring kan påbörjas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av biträdande enhetschef Pål Stålfors, tel. 08-405 01 14. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Thomas Eriksson tel. 08-456 66 38 och för Saco-S Lena Edehag, tel. 08-456 58 68. Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 13 maj. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.

 

2024-04-23

Sidan uppdaterades:

Vad är ändrat: Quality assured

Vi tar tacksamt emot förbättringsförslag men kan tyvärr inte svara på några frågor här.

Har du en fråga kan du i stället kontakta oss.


4000
Spamskydd med captcha * (obligatorisk)